гъбите Шийтаке в борбата срещу рак

Сигурно сте чували, а може би и опитвали екзотичните азиатски гъбите Шийтаке. Но знаете ли, че техните лечебни свойства са известни от около 6 000 години. Тези гъби са много повече от обикновенна храна. Една от многото силни страни на този вид гъба е именно способността и да се бори срещу рак.

Ползи от гъбите шийтаке - Биоголд

Тези гъби съдържат лентинан, това е вид препарат, който спомага за произвеждането на определен тип бели кръвни клетки. Лентинанът има противотуморно действие и се прилага като съпътстваща терапия на раково болни и страдащи от доброкачествени тумори на храносмилателните органи, черния дроб, белите доробове, яйчниците и при левкемия.

Едно от продължаващите големи проучвания за гъбите Шийтаке включва тяхната полза за предотвратяване на ХИВ. От друга страна, изследване, открито в изследванията за превенция на рака, сочи тяхната способност да намалят растежа на раковите клетки на шийката на матката.

При колоректален рак лентинана инхибира отделни ензими, които стимулират прокарциногени. Той може също да предотврати възпроизвеждането и разпространението на левкемични клетки.

Компонентите на гъбите, известни като микохимикали, имат способността да причиняват клетъчна апоптоза (или клетъчна смърт). В здраво тяло клетките умират, за да дадат възможност за по-нови и по-добри клетки. Проблемът с раковите клетки е, че те не умират, а вместо това възпроизвеждат понякога агресивно.

Полизахаридите са известни не само за техните антитуморни свойства, но и за подсилването на имунната система. Много е важно пациентът с рак да има много силен имунитет, особено когато той или тя се подлагат на конвенционално лечение като химиотерапия.

Междувременно онези, които се опитват да се преборят рака, трябва да засилят имунната си система, за да контролират или намаляват хроничните възпаления. Много изследвания установяват връзката между хроничното възпаление и образуването на рак.

Те предотвратяват сериозното окисление на организма. По време на окислителната процедура, тялото може да развие още повече свободни радикали, които след това убиват здравите клетки.

Гъбите могат да намалят сериозните ефекти на химиотерапията, включително гадене, липса на апетит и повръщане.

 

Важно!

Проучванията показват, че прахообразната форма има склонност да бъде ефективна при панкреатични, колоректални и стомашни ракови заболявания.

Голяма част от проучванията са все още предварителни и трябва да се извършат повече опити.

Вземете гъби Шийтаке със съгласието на Вашия лекар.